Четвер, 28 03, 2024

Авторизація

Мова сайту

Аналіз поточних цін на ринку будівельних ресурсів для Замовника об'єкту (будови)

Одноразові чи довгострокові роботи з незалежного аналізу поточних цін на ринку будівельних ресурсів для конкретного об'єкту (будови) на всіх чи будь-якому етапі проектування та будівництва з підготовкою необхідної документації.

Перелік ресурсів для яких проводиться аналіз визначається на підставі даних проекту чи завдання замовника (інвестора).

Роботи з аналізу поточних цін на ринку будівельних ресурсів для конкретного об'єкту (будови) виконуються на підставі договору та методичних матеріалів АЦ "Будівництво - сучасні технології" з  використанням спеціалізованого програмного забезпечення, Положення про проведення аналізу цін розроблених АЦ "Будівництво - сучасні технології" для виконання таких робіт.

Роботи можуть виконуватись по укрупненим номенклатурним групам на стадіях проекту ТЕО та П. По конкретним ресурсам на стадії складання інвесторської кошторисної документації, при складанні договірної ціни, для уточнення динамічної договірної ціни в процесі будівництва в залежності від потреб служби Замовника.

Замовник може встановлювати вимоги щодо точності виконання аналізу, граничної похибки розрахунку.

Результат робіт надається у вигляді друкованого збірника «Аналіз цін на будівельні ресурси по об'єкту», в електронній формі у форматі кошторисного програмного забезпечення (АВК-5, АС-4 та ін.) чи в іншій, погодженій сторонами звітній формі, необхідній замовнику послуг. 

Служба Замовника будівельних робіт (інвестор) - замовник послуги "Аналіз поточних цін на ринку будівельних ресурсів для об'єкту (будови)" оперує реальними, а не розрахунковими (індексованими) цінами на матеріально-технічні ресурси і виконує всі вимоги ДСТУ Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва» щодо аналізу ринку цін в ході проектних робіт при складанні договірної ціни та під час будівництва об'єкту.